Хасково

17-годишният Соахиб, търсен за тероризъм, иска във Франция

Дело17-годишният Соахиб Андрейжак, издирван за тероризъм от родината си Франция, даде съгласие пред Хасковския окръжен съд да бъде екстрадиран.

Haskovo.info припомня, че младежът бе арестуван на ГКПП „Капитан Андреево“ на 16 октомври при опит да напусне страната. За Соахиб има издадена европейска заповед за арест, издадена от окръжен прокурор при окръжен съд в Париж. Той е обвинен в участие в терористична група и подготовка на терористични действия.

При неговия арест е установено, че младежът е бил с документите за самоличност на брат си. На 20 октомври Районен съд-Свиленград го осъжда на 6 месеца затвор условно и пробационни мерки по обвинение за опит да напусне България с преотстъпени документи.

Соахиб каза днес пред хасковския съд, че учи готварство в университет, но не обясни за целта на пътуването си. Той пожела да бъде екстрадиран.

Сега тече 3-дневен срок, в който той може да оттегли даденото си съгласие. Следващото заседание е на 3 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
КАЗАБЛАНКА
КАЗАБЛАНКА
28.10.2015 19:20 19:20

БЕЛИВАНОВ КОЛКО ГОДИНИ И ТОЙ БЕШЕ БЕЗРАБОТЕН И САМОТЕН НЯКОЙ МУ ПОДАДЕ РЪКА И ГО СЛОЖИ ЗА ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ И ТОЙ Е ЗАДЪЛЖЕН НА ТОЗИ КРЪГ А ЛАПАНИЦАТА КАТО КМЕТ НЕ Е МАЛКА И ГЕРБ И МУТРИТЕ ИСКАТ ВЕРНИ ХОРА ДА ИМ СА ПОСТАВЕНИТЕ ЛИЦА,НИЩО ПО РАЗЛИЧНО ОТ БИВШИЯ ГЕОРГИ ИВАНОВ НЯМА ДЕ Е И СЕГА СИСТЕМАТА Е СЪЩАТА 25 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ ОБЕЩАНИЯ ЛЪЖИ ИЗМАМИ А СТАНДАРТА НА ЖИВОТ УЖАСЕН В БЪЛГАРИЯ И НАЙ-БЕДНИТЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КАТО ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ!!!

ПОСМАЛИ МАНГО
ПОСМАЛИ МАНГО
28.10.2015 19:25 19:25

БЕЛИВАНОВ -ГЕРБ МНОГО ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ОП ОП ОП,ДАНЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ САМОЗАСТРЕЛВАТЕ КОГАТО ЗАПОЧНАТ ДА ИЗЛИЗАТ И ЛЪСВАТ НАЯВЕ ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕРБ СЛЕД ВРЕМЕ!!!!

Back to top button