Хасково

ОИК брои бюлетините на 3 секции заради разминавания, съмнения за дубликати

Отрязъкът от внесената бюлетинаОбщинската избирателна комисия е установила несъответствия в контролите при приемането на протоколите на три секции в изборния ден. 

Заради това на основание разпоредбите в Изборния кодекс от ОИК решиха чувалите на СИК №18, СИК №30 и СИК №72 да бъдат отворени и да бъдат преброени всички бюлетини. Броенето трябва да се извърши от членове на общинската избирателна комисия.

Haskovo.info припомня, че в деня на изборите в СИК 30 в Автошколата част от гласувалите не бяха получили бюлетина за избор на кмет.

Имаше сигнал и за внесена отвън бюлетина в секция 31 в ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“. Това било установено при откъсването на отрязъка, чийто номер не съответствал на този в кочана. При проверка се установи, че номерът всъщност е на бюлетина от тази секция, но тя беше открита цяла.

Това на практика означава, че е внесен дубликат на бюлетината и не е сигурно, че е само един, което всъщност означава контролиран вот, коментираха членове на комисията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Член от Сик √30
Член от Сик √30
28.10.2015 18:08 18:08

Първо: сик30 не се намира в ГПЧЕ “ Проф.д-р Асен Златаров“,второ:такъв случай изобщо няма! Не знам как ги съчинявате тези статии.Имаше броене в Оик,да но по друга причина.

Гошо отива на почивка !
Гошо отива на почивка !
29.10.2015 11:00 11:00

Георги Иванов да спре с провокаците и да си събира багажа от общината!

kameliq
kameliq
29.10.2015 11:55 11:55

Абсолютна лъжа ! вие репортерчета и протежета на Георги Иванов, жалки сте ! Неможе да приемете че си отивате. отрепки. гледате как да направите сензация, но пак ще си говорим. във въпросните секции всичко си беше ок. мазни репортери, членуващи в сик, вън и на вас ! добитаци

Анонимен
Анонимен
29.10.2015 21:01 21:01

Простите и изключително некомпетентни членове, секретари, зам.-председатели и председатели на секционни комисии огелпиха тотално изборите. Като добавим умишлените манипулации става страшно. Репортерите не са виновни, че „омазаните“ бъдещи лелки са неодекватни, защото капацитетът им е ограничен.

Анонимен
Анонимен
29.10.2015 21:01 21:01

Точно там не беше наред. Тези, които не са присъствали да не коментират. Жалки ставате като празнословите. Всички знаем, че най-лесният начин да прикриеш съществуването на нещо е като го от отричаш. Спрете. Не е необходимо!

Back to top button