Хасково

Стотици полицаи на протест, блокираха магистрала Марица

ПротестСтотици полицаи от Хасково и Димитровград се събраха днес на протест пред сградата на ОДМВР в областния град срещу готвените промени в закона, с които им се орязват социалните привилегии.

ПротестСлед пристигането на около 30 автомобила с полицаи от Димитровград движението по бул. „България“ пред ОДМВР бе на практика затворено. Десетки полицаи се подписаха в декларация до директора на ОДМВР-Хасково, че са готови да подадат оставки ако готвените промени в закона бъдат приети от народното събрание.

Председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР в Хасково Владимир Даскалов обяви, че протести се готвят в цялата страна и в тях ще се включат и полицаите в Хасковско. Възможно е и затваряне на автомагистрала „Марица“.

ПротестСиндикалният лидер каза, че с готвените промени заплатата на обикновения полицай ще падне с 300-400 лв., а в същото време той си жертва живота и отсъства от семейството си по празници.

Даскалов обясни, че от финансовото министерство искат още да премахнат заплатите, които са компенсация при напускане или пенсиониране в системата и от 20 да станат пет.

ПротестСлед пристигането на димитровградските полицаи пред протестиращите говори директорът на ОДМВР Ангел Цанков, който прие контактна група, която да изложи исканията си и той утре да ги предаде в София.

ПротестСлед края на протеста пред сградата на полицията в Хасково част от униформените поеха към автомагистрала „Марица“ в района на пътния възел между Хасково и Димитровград.

Протестиращите полицаи спряха колите си, вдигнаха предните им капаци и така блокираха за кратко движението по магистралата. Заради блокадата се образува километрична опашка от чакащи да преминат автомобили.

Полицаите се заканиха да повторят протеста си на 8 ноември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЧЕНГЕ
ЧЕНГЕ
03.11.2015 19:53 19:53

Цанков,заший му джобовете на тоя толуп, дето стои до тебе с ръцете в джобовете,този е позор за МВР.

ЧЕНГЕ
ЧЕНГЕ
04.11.2015 0:13 0:13

ТОЯ ТОЛУП ПРЕЗ1996 ГО НАЗНАЧИХА С ПАРАШУТ В МВР НАПРАВО НАЧАЛНИК ТОЗИ СКАПАНЯК ДИМИТЪР СТОЕВ,А ТЕЗИ ОТРОЧЕТА НАСЛЕДНИЦИ НА КОМУНИСТИ КОИТО СА ВЪВ МВР ПОЛИЦАИ ГОЛЕМИ ДЕМОКРАТИ СТАНАХА,КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА СИ ПУСКАТ МОЛБИТЕ ЗА НАПУСКАНЕ,ДА АМА ПОСЛЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ* ТЕ НЕ СА НЕЗАМЕНИМИ!!!

vasilev
vasilev
04.11.2015 8:29 8:29

Колеги, осъзнайте се! Знаете ли какво е в цивилизацията? Хайде да видим благинките- заплатата заедно с прослуженото време ми беше 800 лева, имах поне по 6-7 дежурства месечни на границата всяко е по 100 лева, станаха 1600. Два пъти годишно ходя на почивка по седмица на море- Несебър и на СПА на Хисаря за всяка почивка заедно със съпругата и детето ми плащам по около 500 лева, заедно с пътните/ да сметнем колко е една седмица на Несебър в апартамент с храна сутрин обед и вечер! и една седмица на Хисар с процедури и т.н/. Да не пропусна да спомена че годишно имам 40 дни отпуска- това са два месеца!!!! Всеки месец има сума за храна -според работните дни. Привилегии при вземане на кредити от банки, дори при мобилните оператори има привилегии за служители на МВР. В коя частна фирма ще ви ги дадат тези привилегии?????? Хайде сега ревове, едни мрънкалници сте.Напускайте и идете в частния бизнес за 500 лева със една седмица годишна отпуска и то с пазарлък, без заплащане на извънреден труд с редовна шестдневна работна седмица е от време на време и неделите ще ви вземат. НАГЛОСТ Е ВАШЕТО!

Какво става със Сарджев
Какво става със Сарджев
04.11.2015 10:16 10:16

Какво става със Сарджев@

koluo
koluo
04.11.2015 21:04 21:04

koito ne mu otarva da se maha ima drugi chakat.

Advokat_spartak
Advokat_spartak
05.11.2015 7:26 7:26

Като им е тежко да нспуснат, а не да създават безредици и хаос !

Back to top button