Хасково

Над 1000 хранилки за дивеча са подготвили ловците

Ловец1 063 хранилки за  дивеча и  182 солища са подготвили ловците от хасковското сдружение за зимния период. Планът за подхранване  е утвърден от Държавното горски стопанство в Хасково.

658 дка  е площта на дивечовите ниви на териториите на общините Хасково, Минерални бани и Стамболово. Предвидените количества  за редовното зареждане на хранилките  са 67 600 кг концентриран фураж  , 71,5 т сено, 72 350 кг сочен фураж. Те са съобразени с  минималните дневни дажби за дивеча, вписани в правилника за прилагане на  закона за лова. На един глиган са нужни  0,6 кг концентриран и 1 кг сочен фураж.  За успешното  презимуване  на 100 заека  пък се полагат 2 кг концентриран, 4  кг груб и 4 кг сочен фураж.

Отлична организация по зимното подхранване и тази година създадоха ловните дружинки в  Стойково, Сърница, Караманци, Минерални бани, Сираково, Стамболово и др., каза инж.  Станимира Гърова, специалист по лова в дружеството.

Успоредно с подготовката за зимата върви и набирането на кандидати за курса за подборен отстрел.  Част от 20-те места могат да бъдат заети и от  желаещи от съседни на Хасково  градове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button