Хасково

Младежите в Хасковско все по-масово искат да учат в чужбина

Ученици, архивБлизо 70% от младежите в Хасковска област вече са се приготвили да продължат образованието си в чужбина, заяви на пресконференция председателят на сдружение „Икар“ Антоанета Станчева.

Данните й са събрани след приключило 11-месечно обучение и консултации в региона с младежи до 18-годишна възраст и такива между 19 и 29 г.

Повечето от кандидат-студентите били готови през първите години в странство да ги издържат родителите им, след което те сами да вземат живота си в ръце. Най-предпочитаните специалности пък са информационни технологии, право, мениджмънт, бизнес администрация, като все по-малко от тях искат да следва медицина, която бе хит допреди няколко години.

Наблюденията над 800-те ученици по време на обученията са, че една част от младежите в 12 клас са наясно какво искат от живота си, но друга голяма част Станчева определи като „сварени моркови“, които още чакали какво ще ги посъветват родителите или гаджетата им.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button