Регион

Деца се борят срещу войната по пътищата с над 850 рисунки

ИзложбаРекорден брой рисунки срещу войната по пътищата представят на изложба в Симеоновград. В деня за възпоменание на жертвите от катастрофи родителите на загиналите на Черния Великден младежи и фондацията на техните адвокати за трета година организират конкурса.

Тази година със свои рисунки участват над 850 деца от цялата страна. Всички те показват жестоки картини от войната по пътищата или радостта, която съществува преди да бъде отнета от поредни инцидент.

Организаторите и участниците в изложбата почетоха паметта на загиналите в Париж и сравниха последиците от катастрофите с терористичните актове. За съжаление като се направи сметка колко хора умират по пътищата в България нещата са съпоставими, коментираха близките на загиналите в Симеоновград.

Благородната инициатива има и награден фонд. Победители са разделени в две възрастови групи. При големите победител е 14-годишната Божидара Топчиева от Бургас, а при малките – 7-годишният Калоян Хаджистойчев от Сливен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button