Регион

Деветокласник от Димитровград със сертификат от университетска конференция

НаградаДобромир Зафиров, който е ученик от 9 клас на ЕГ „Д-р Иван Богоров“ в Димитровград, се завърна със сертификат от научната конференция под наслов „Теренът: традиции и иновации“ на  Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Той бе единственият гимназист – участник в научния форум, събрал студенти и докторанти по етнология, антропология и сродни специалности от три висши учебни заведения в Пловдив и София.

Поканата Добромир да изнесе доклад на университетската конференция дойде след среща в рамките на дейностите на Клуба по кариерно консултиране в гимназията в Димитровград. Той представи своето изследване на тема „Скулптурата на Пеньо Пенев – култово място в димитровградското пространство“, в което проследява възприемането на пластиката от различните поколения, както и перспективите на фона на обновената визия на музея на поета и на Димитровград.

Преди да застане пред аудиторията в Пловдив, той извърши задълбочена няколкомесечна изследователска работа под научното ръководство на Весела Недкова – филолог и педагогически съветник в гимназията, и на Мария Кисикова – главен асистент в катедра „Етнология“. Изследването му бе обобщено в петнайсетминутна презентация, която бе високо оценена от специалистите и многократно прекъсвана от аплодисментите на публиката. В последвалата дискусия Добромир се представи  равностойно, ясно и аргументирано защитавайки мотивите си.

Можем да поздравим нашето момче и за изследователската му задълбоченост, и за технологичните умения, и за смелостта, категорична е Весела Недкова. Към радостта и удовлетворението на Добромир от интереса му към науката се присъединяват и неговите съученици, които казват: Браво, Доби! Напред и нагоре!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button