Хасково

Базар събира средства за инхалатори за болни от муковисцидоза

БазарБлаготворителен базар в центъра на Хасково събира средства за закупуването на инхалатори за болните от муковисцидоза.

Инициативата е на Асоциация „Муковисцидоза“ и хасковския Медицинския филиал на Тракийския университет. Студенти в първи и втори курс в Медицинския предлагат на хасковлии рози, балони, календарчета и брошури.

Секретарят на Асоциацията Светлана Атанасова от Димитровград съобщи за Haskovo.info, че страдащите от рядката болест в региона са петима, а в страната – 200 човека. Един качествен инхалатор, който може да издържи на натоварването от 3 до 5 процедури дневно пък струва 450 лв.

Акцията е във връзка с европейската седмица за борба с болестта и се провежда за поредна година в Хасково съвместно с Медицинския. Базарът ще остане в центъра до 14 часа.

Базар   Базар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button