Регион

С 1,4 млн. лв. правят контейнерно селище за бежанци в Харманли

Илюстрация1,4 млн. лв. ще струва преместваемото временно контейнерното селище за бежанци в Харманли, става ясно от обществената поръчка, обявена от Държавна агенция за бежанците при Министерския съвет.

На определения терен ще бъдат монтирани изработени по проект контейнери, в които ще се настаняват лица, търсещи закрила. Във фургоните ще има всички удобства за живеене. Те ще са оборудвани с баня и кухня.

Планирано е и строителство на прилежаща инфраструктура. Предвижда се изграждане на водоснабдителни и канализационни мрежи, на резервоар за снабдяване с питейна вода, електрически мрежи, осветление на района, система за видеонаблюдение и независимо захранване чрез дизелов генератор. В контейнерното селище ще бъде изградена също  пътна мрежа и ограда. То ще има отделен пропускателен пункт. В лагера ще работят и медицински кабинети. Планираният капацитет на селището е 400 души.

От ръководството на бежанския център в Харманли обясниха за Haskovo.info, че мобилното контейнерно селище само ще бъде изградено на тяхна територия. То обаче ще е резерв и ще може да отпътува в други точки на страната, където би възникнала необходимост от него.

Създаването на временното селище се финансира от Европейската комисия и държавния бюджет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button