Хасково

202 Интрастат оператори в Хасково

НАП - Хасково

НАП – Хасково

202-ма станаха клиентите на Приходната агенция в Хасково, задължени да подават Интрастат-декларации, съобщи за Haskovo.biz пресаташето на НАП Божана Илиева

До края на миналата година те бяха 188, броят им обаче се променя, тъй като зависи от оборотите, които реализират местните компании при търговските си контакти с други фирми от Европейския съюз.

Задължени по системата Интрастат, която  влезе в сила в България с присъединяването й към общността, са лицата, регистрирани по Закона за ДДС, чиято дейност с контрагенти от Евро съюза надхвърля определени прагове. Праговете се актуализират ежегодно от Националния статистически институт. За 2007-ма година корекция претърпя прагът за „пристигания” /внос/ на стоки от други държави, членки на Общността. От 75 000 лева той бе увеличен на 100 000 лева. Прагът за „изпращания” /износ/ на стоки се запази в размер на 150 000 лева.

Всичките 202-ма Интрастат-оператори в областта се уведомени от Приходната агенция в Хасково за задължението им да подадат декларация за вътрешно-общностната си търговия през месец януари. Декларациите си те трябва да подадат лично или чрез упълномощено трето лице до 20-ти февруари. Неподаването в срок се санкционира с глоба от 100 до 500 лева в зависимост от периода на забавяне.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button