Хасково

Отпуснаха допълнително 700 ваксини за Хасковско

ИлюстрацияЗдравното министерство отпусна допълнително 700 бройки от 5-компонентната ваксина за Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната здравна инспекция.

Ваксините са получени вчера. От днес започва да се събира информация, в кои болници има липси и насочването на ваксини към тях.

От РЗИ обясниха, че всяка седмица изпращат справка до министерството за наличните количества ваксини. Последно Хасковско е разполагало с резерв от 20 бройки и за това се осигуряват допълнително. Те най-вероятно ще стигнат до края на годината.

Освен за нашата област от министерството на здравеопазването отпускат допълнително количество ваксини и на Ямбол, Стара Загора, София и Благоевград. Така ще се гарантира стриктното изпълнение на имунизационния календар, съобщават от министерството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button