Хасково

Младежкият стана на 15 г. с благотворителен базар, фотоизложба и концерт

ПразникХасковският Младежки център отпразнува своята 15-годишнина с поредица от събития.

В ранния следобед днес пред центъра бяха разположени две шатри, които подслониха красивите произведения на младежите от етнографската школа с ръководител Нели Арнаудова. Благотворителния базар включваше кукли, битови произведения, изработени от прежда и вълна, рисувана керамика, дърворезби, картички и много сувенири. Майсторката на парцалените кукли е деветокласничката Мая Генева, която сподели, че изработва една кукла за ден.

ПразникПоловин час преди тържествения концерт в 18 часа, във фоайето на Младежкия бе открита фотоизложбата „Вълшебствата на светлината по небето и земята“, дело на младите астрономи от обсерваторията с ръководител Йоанна Кокотанекова.

В началото на концерта в голямата зала, която се оказа тясна за многобройната публика, имаше презентация на работата на всички школи в центъра. Приветствие отправи директорът на Младежкия Татяна Димитрова, която получи от шефката на културата в кметството Ралица Кисекчиева почетен плакет на общината и поздравителен адрес от градоначалника Добри Беливанов.

В концерта се представиха: детски хор „Орфей“, музикалната школа, балетна школа „Алегро“, детска вокална група „Орфейче“, театралната школа и детски танцов ансамбъл „Южняче“. Децата и младежите бяха зарадвани с голяма торта.

 

Празник   Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
10.12.2015 21:16 21:16

Най-добрият подарък за екипа и децата от Младежкия дом е нов директор, млад, кадърен и лицеприятен.

мъничко дете в 5 клас
мъничко дете в 5 клас
11.12.2015 8:50 8:50

Вече чух : Директорът ще е Венета Въжарска или Христина Боева. Секретар ще бъде Атанас Боев съпругът на Христина Боева!

мъничко дете в 5 клас
мъничко дете в 5 клас
11.12.2015 8:52 8:52

Смешно! И жалко! Превърнаха младежкия дом в селско читалище! Липсва само състава на буфосинхронистите, дето го водеше Иван дебелия очилатко! Хасковската култура замина в безсрочен отпуск!

Кирчо
Кирчо
11.12.2015 12:12 12:12

Ако протежето Въжарска стане директор, Младежкия съвсем ще я откъса! Това ще е по- лоша гавра и от сегашната!

Колежка
Колежка
11.12.2015 14:19 14:19

Йоана Кокотанекова се е хвалила че тя ще бъде новата директорка.

Амон
Амон
11.12.2015 15:11 15:11

Младежкият център се нуждае спешно от нов директор, млад, амбициозен и с прогресивно мислене и идеи за развитие, защото е противоестествено една младежка институция да се оглавява от пенсионерка, която на всичкото отгоре си действа както си знае – по комунистически.

хасковлийка
хасковлийка
11.12.2015 17:05 17:05

Защо Кокотаникова да не стане Директор? Скромна, кадърна, добър специалист, умее да работи с деца. Пожелавам й го !

Back to top button