Хасково

Ремонтират стадион „Хасково“ и зала „Дружба“ за 2 млн. лева

ИлюстрацияСтадион „Хасково“ и зала „Дружба“ да бъдат ремонтирани договориха на среща вчера кметът Добри Беливанов и спортният министър Красен Кралев, съобщиха от пресслужбата на общината.

Ремонтите на двете спортни съоръжение ще са за над 2 млн. лв., като министърът е обещал финансиране на проектите.

Стадион „Хасково“ е построен през 1961 г. и е единственият представителен стадион. Предвижда се да бъде ремонтиран терена и да бъде изградена лекоатлетическа писта. Ще се ремонтират и двата сектора зад вратите.

Лекоатлетическата писта ще бъде каучукова двуслойна от последно поколение което да отговаря на международните изисквания. Теренът на стадиона ще бъде с изцяло нова трева, поливна и дренажна система. След ремонта съоръжението ще може да приема състезания и турнири от Държавния спортен календар на Българската федерация по лека атлетика, както и футболни мачове. Проектът за ремонта е за над 547 000 лв.

Зала „Дружба“ е изградена преди повече от 45 г. и е с площ 1215 кв. м. Тя ще бъде санирана външно, ще бъде подменена ВиК и електроинсталацията, както и дограмата. Предвижда се ремонт на фоайетата и подмяна на осветлението. Ще се обновят офисите и коридорите в административната част, както и санитарните помещения. Има идея да се постави соларна инсталация на покрива на залата по борба, нови бойлери за останалите бани. Ще се ремонтира покрива на целия тренировъчен корпус, както и залите по баскетбол, борба, карате, щанги, както и коридорите към тях. Проектът на ремонта на зала „Дружба“ е за 1 400 660 лв.

Министър Кралев се е ангажирал да осигури финансиране и за изграждане на нова спортна база на мястото на бивши военни имоти, когато те бъдат предоставени от държавата на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
oh boli
oh boli
11.12.2015 15:51 15:51

da izgonyat vsichki ot zalata koito polzvat ofisi za firmi i advokati …izmamnici

дсадас
дсадас
11.12.2015 18:41 18:41

Ремонтирайте още на година 5 пъти нали ще лапате пари от Европа

Разочарован
Разочарован
11.12.2015 19:27 19:27

Когато следващият път някой от ГЕРБ ми каже „обещавам“, аз обещавам да го застрелям.
За такса „смет“, данък МПС, данък сгради и таксата за детските градини ми е мисълта.

герб
герб
11.12.2015 23:11 23:11

Промяната скоро ще е факт. Данък МПС и такса датски граници ще паднат на следващата сеси яна общински съвет, аза сметта времето не стигна, срока за промяна беше до 31 октомври. Те не бяха дошли на власт

Back to top button