Хасково

Здравни медиатори само за 3 общини в Хасковско

ИлюстрацияСамо в три общини в Хасковска област да има здравни медиатори е решението на правителството.
 
То е взето във връзка с определянето на стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални и стойностни показатели през 2016 г. Така броят на здравните медиатори в страната е определен на 195. 
 
За Хасковска област медиаторите са общо петима – по двама в общините Хасково и Димитровград и 1 в Свиленград, съобщават от Министерството на здравеопазването.
 
Справка в Националната мрежа на здравните медиатори показва, че в Димитровград сега има един член – Михаил Михайлов, за Свиленград е посочен Валентин Велев, за Хасково – Сема Асенова и Живко Андреев от с. Узунджово. На страницата на Националната мрежа са публикувани и техните мобилни телефони.
 
Здравният медиатор е мост между уязвимите малцинствени общности и здравните и социалните служби. Сега в страната работят около 170 такива медиатори. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button