Хасково

Коледни ястия и питиета от Хасковско представиха с танци пред „Заря“

ЯстияХарактерни коледни ястия и питиета от Хасковския край представиха читалища от общината в кулинарна изложба пред читалище „Заря“ в областния град.

ЯстияВкусотиите са приготвени по традиционни рецепти. Жените бяха изложили няколко вида баници и пити, сарми, десерти, варива. Имаше още луканки, вино и качамак. Жури, с членове от общината, областна администрация и Регионалния исторически музей, даде своята оценка за кулинарните умения на участниците.

За празничното настроение на всички допринесоха и младите танцьори от фолклорен ансамбъл „Златна Тракия“ с главен хореограф Златка Тимонова.

Изложбата бе включена в общинската Коледно-новогодишна програма. Днес от 14 часа ще има Коледно тържество в читалище „Иван Вазов“, от 17.30 часа е тържественото запалване светлините на коледната елха на пл. „Свобода“ с участието на група „Вакали“ и детски танцов ансамбъл „Южняче“, а от 18 часа отново в „Заря“ се открива коледната изложба „Цветни силуети“.

 Ястия Ястия 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button