Хасково

Учители от ПГДС с награда за метода си за обучение на възрастни

НаградаПреподаватели от хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ получиха поредната си награда.

„Модериране – метод за обучение на възрастни в професионалното образование“ е разработката на Диана Конгалова, инж. Недрет Касим и инж. Николай Попов – преподаватели в специалност „Горско и ловно стопанство“ на ПГДС. Техният проект е удостоен с втора награда измежду всички участници в платформата. Специалистите прилагат своята добра практика, като обучават в задочна форма възрастни с придобито средно образование или степен на професионална квалификация по друга професия, но не успели да намерят реализация на пазара на труда. Методът на модериране позволява по-голяма самостоятелност и отговорност на обучаваните, така че попаднали в реална работна среда да се изявяват адекватно.

Работата на учителите бе високо оценена и те заслужено бяха наградени с почетна грамота от министъра на образованието проф. Тодор Танев. Това стана на Национален форум в столицата, посветен на сектора за образование и обучение на възрастни в България и участието на страната ни в Електронната платформа за учене на възрастни в Европа.

Този иновативен проект стартира успешно миналата година. Той е по инициатива на Европейската комисия и се цели подпомагане на обмена на информация между работещите в сектора за учене на възрастни и улесняване на разработването на международни проекти в тази сфера. Участието има конкурсен характер. В платформата се публикуват добри практики в споменатата тематична област. Публикуваният материал е видим за всички потребители на платформата.

Домакин на форума бе Валентина Дойкова – ръководител на Националното звено на EPALE и национален координатор за учене на възрастни в България. Участие като модератори взеха Иван Нейков – Балкански институт по труда и социалната политика, Маргарита Гатева, Жулиян Гочев и Димитър Енчев – членове на Националното звено на EPALE.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button