Хасково

Петя Делчева, треньорът Кирев и хандбалистките са №1 на Спортното

СпортноНационалната състезателка по борба Петя Делчева получи приза за спортист на годината на хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“.

СпортноТова стана на официална церемония в областна администрация.

Петя е шампионка на държавно първенство, второ място на отборния шампионат, пето на Световното, седмо на Европейското, бронзов и сребърен медал на Балканските игри с личен треньор Петю Кирев.

СпортноВтора в класацията е националната състезателка по вдигане на тежести Мария-Магдалена Кирева. И тя е държавна шампионка, четвърта на Европейското с треньор Живко Архондев.

Трети е бадминтонистът Даниел Николов – национален състезател, участник на Европейско и Световно, златен медалист от държавното до 17 г.

В престижната класация следват лекоатлетката Йорданка Стоянова, боркинята Весела Бръмчева, борците Илия Деянов, Мухамед Мухамед, Борислав Бръмчев, Лара Лозанова – вдигане на тежести, хандбалистката Маринела Панайотова.

СпортноТреньор на годината е Петю Кирев, който даде парични стипендии на най-добрите си борци и на тези без нито едно отсъствие от залата.

Отбор на годината е тимът по хандбал – девойки младша възраст, с треньор Ирина Миладинова, станал втори на държавното първенство.

Сред участниците в церемонията по награждаването бяха областният управител Станислав Дечев, кметът Добри Беливанов, отговорникът за спорта в региона Янко Йорданов, началникът на РИО Иван Панайотов и директорът на Спортното училище Силвия Тенчева.

В програмата участваха шампионите от клуб по спортни танци „Гранд“ Любослав Стоев и Мирослава Дойчева, златните гимнастички от клуб „Юнак“ и младите певици от група „Тракийка“.

Утре в 11 часа в театър „Иван Димов“ е церемонията Спортист на годината на община Хасково.

 Спортно Спортно 
 Спортно  Спортно

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button