Хасково

Заради бежанците и митницата Административният съд в Хасково №5 по натовареност в страната

Хайгухи БодикянХасковският административен съд е на пето място по натовареност в страната след София, Пловдив, Бургас и Перник. Данните изнесе днес новият председател на съда Хайгухи Бодикян. Сред основните причини за това са делата, свързани с бежанците и митницата.

На първата си среща с медиите след встъпването й в длъжност Бодикян заяви, че сред приоритети й е запълването на щата на съда, който включва 6 съдии. С нея в момента те са 5.
Хайгухи Бодикян е от Хасково. Има 25 години стаж в системата, от които 22 години е била съдия. Най-дълъг е стажът й в Софийски градски съд, от където идва в ХАС.

Социологическо проучване, въведето от предшественичката й Теодора Точкова, сочи, че доверието на гражданите в административния съд е 40%, което е доста високо със средното за страната – 16%. 68% от адвокатите са посочили, че имат доверие в решенията на хасковските административни магистрати.

Сред приоритетите на работата в ХАС ще бъде и електронното правораздаване. Една от първите задачи е да заработи система за отдалечен достъп до информация за делата чрез сайта на съда и електронното призоваване, обобщи председателят на съда.

Хайгухи Бодикян вече се е запознала с работата на ХАС и е предприела мерки за подобряването й, сред които редовни срещи на съдиите, които ще се състоят на всеки три месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
I KO
I KO
21.12.2015 16:20 16:20

AMI AKO SI VARSHITE RABOTATA KATO BELITE DARJAVI NQMA DA E NAI NATOVARENATA OBLAST
BELITE DARJAVI SADQT ZA DVA CHASA I VSICHKO E ZAPISANO V ZAKONA KAK SI TREBVE
VINOVNITE V KAUSHA
NEVINNITE NA SVOBODA
……

Back to top button