Хасково

Раздават ваучери на 141 непълнолетни майки, на опашката и 15-годишни

МайкиРаздаването на ваучери за майчинство и детски, вместо пари на ръка, на 141 непълнолетни майки в Хасковска област започна от днес, съобщиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане“.

Тази сутрин на опашката в Хасково имаше и 15-годишни майки, както и много на по 17 г. Майчинството те получават като два ваучера по 50 лв., а за всяко следващо дете се полага по още един на стойност 35 лв.

Най-много са непълнолетните майки в община Хасково – 43, като в това число са и тези в Минерални бани. В Димитровград и Свиленград, към която е и Любимец – по 30, Харманли и Стамболово – 25, Тополовград – 13.

С ваучерите могат да се купуват дрехи, памперси, детска козметика и храна. Ваучерите са валидни до края на февруари.
От миналата седмица новите винетки вече са доставени на Социалните.

Действащите приемни семейства в региона са 132, като в 92 има настанени деца. През ноември пък са осиновени две деца, а новите, вписани в регистъра са пет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
bai mangau
bai mangau
21.12.2015 16:17 16:17

E SA M MANGUSTITE LI POLUCHAVAT VACHERI BE CHE TII IMAT POVECHE PARI OT BULGARITE
CIGANSKA DARJAVA EIII
CIGANSKA

Извънземно
Извънземно
21.12.2015 16:17 16:17

Гръм да ви удари нямате акъл да използвате в главата ставате майка,баща на тия години хората учат за да изкарват пари, А вие мандари к*рв* долни кифли чакате от държавата…. Заради такива хора държавата ще изчезне !!!

Back to top button