Хасково

9 от региона в Националния конкурс „Посланици на здравето“

Илюстрация9 проекта на ученици от Хасковска област са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.

Организатори са  Министерството на здравеопазването в партньорство с министерствата на образованието, на културата, на младежта и спорта, на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.

„Бъди себе си, живей разумно!“, така е наречен проектът на хасковската ПГ по туризъм „Александър Паскалев“ с ръководител Пенка Георгиева. В категорията от 9-ти до 12-ти клас е номиниран и проектът „По пътя на здравето“ на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград.

Във възрастовата група 5-8 клас са допуснати конкурсните предложения на ОУ „Св. Климент Охридски“-Хасково, ОУ „Пенчо Славейков“ – Димитровград,  училищата в Радиево и Малево, последното от които участва в надпреварата с два проекта.
При най-малките от 1 до 4 клас първото сито са преминали ОУ „Христо Смирненски“ в Хасково и отново ОУ „Св. Климент Охридски“.

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн“. Тазгодишното издание ще продължи до 1 юни 2016 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе същия месец юни в здравното министерство. За финалистите са осигурени по три предметни награди във всяка възрастова категория, 3 поощрителни награди, както и 1 специална награда за най-добро представяне в подхода „Предай нататък“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button