Хасково

12 от задържаните митничари на „Капитан Андреево“ остават в ареста за Нова година

Илюстрация12 от задържаните за корупция митничари на ГКПП „Капитан Андреево“ остават в ареста, съобщават от прокуратурата.

Решението е на Апелативния специализиран съд след протест на Специализираната прокуратура. Haskovo.info припомня, че на 16 декември Специализираният съд пусна под парична гаранция всички задържани.

Сега в ареста остават Атанас Стойчев, Георги Райковски, Цветомир Петров, Стоян Чолаков, Георги Грамелов, Стоян Кръстев, Николай Колев, Атанас Атанасов, Димитър Костов, Димитър Лилянов, Коста Костадинов и Антон Стефанов.

На Петко Айръков съдът определи „домашен арест“, а спрямо Стефан Крумов не е наложена мярка за процесуална принуда.

Всички те, заедно с още 8 митничари, са обвинени в участие на организирана престъпна група, която е искала и приемала подкупи от шофьори за да не ги проверяват. Престъплението е извършвано от март до 13 декември, когато бяха арестувани 33 митничари на пункта.

За това престъпление се предвижда затвор от 3 до 10 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button