Регион

Борец извади кръста в Димитровград, „Ледено хоро“ извиха в Харманли, в Баните скочиха в басейн

Йордановден18-годишният национален състезател по борба и шампион на България Драгомир Димов извади на днешния Йордановден кръста от водите на река Марица.

ЙордановденДрагомир получи за награда по 100 лв. от общината и кмета Иво Димов. Той пребори в ледените речни води над 40 смелчаци, като за всички имаше осигурени подаръци.

Отец Георги кръсти три деца на брега на Марица – Велизар, Даная и Георги.

Атракцията в Харманли пък бе „Ледено хоро“ на 14 българи в народни носии. Танцът бе аплодиран от близо 3000 души по бреговете на река „Харманлийска“. 28-годишният Владимир Чолаков извади кръста. Приветствие отправиха областният управител Станислав Дечев и кметът Мария Киркова.

Проявата имаше благотворителна цел – набирането на средства за лечението на болно харманлийче.

19-годишният Иван Панайотов спаси кръста в Минерални бани. В общината отбелязаха Йордановден на новата туристическа атракция „Чифте баня“.

Ритуалът по освещаването на водата и хвърлянето на кръста бе отслужен от отец  Серафим. В битката за спасяването на кръста се хвърлиха няколко души в народни носии. Кметът Мюмюн Искендер награди Иван с 250 лв. След това участниците в надпреварата завъртяха хоро в басейна с минерална вода.

Йордановден   Йордановден
 Йордановден  Йордановден

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button