Хасково

До 3 бона глоба за „Дусман“ след проверките на Агенцията по храните

КухняАкт за административно нарушение ще бъде наложен на фирма „Дусман“, съобщиха за Haskovo.info от Областна дирекция „Безопасност на храните“ – Хасково.

Става въпрос за неизпълнение на мониторинговата програма за водата. Това означава, че от фирмата не са спазили първоначалния си разчет за извършване на проби за качеството на водата, използвана при готвенето на храната и миенето. Нарушението е констатирано в кухнята майка в Спортното училище „Стефан Караджа“, а глобата за него е до 3000 лв.

Haskovo.info припомня, че проверките бяха извършени през миналата седмица по сигнал на община Хасково след като майка намери хлебарка в храната за детето си от млечната кухня на ул. „Мадар“ в областния град.

В млечните кухни, където се разлива храната също е имало пропуски. В ОДЗ 1 на ул. „Брестник“ е имало вещи, които не е трябвало да бъдат в кухнята, допълниха от ОДБХ, но не уточниха какви са били те.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Зулфикар Али Бхуто
Зулфикар Али Бхуто
11.01.2016 21:26 21:26

Тия от ОДБХ колко ГУШНАХА Да не ги мислите за светци и на тях и приятеншума на банкнотите

Back to top button