Регион

Свиленград ще прави индустриален парк

Свиленград Около 3 млн. лева са вложените средства за подобряване инфраструктурата и благоустрояването на Свиленград през миналата година. За сравнение през 2005 г. за  инфраструктура са били изразходени 1 млн. и 200 хил. лв., т.е. увеличението през 2006-та е близо 3 пъти. Общо 143 хил. лв. са били заделени от капиталовите разходи за ремонт и саниране на МБАЛ Свиленград. 

За 2007 година общинското ръководство е набелязало приоритетните дейности, свързани със стратегическите цели за развитие на региона до 2013 година.

За подобряване на икономическото развитие на общината и откриването на нови работни места през 2007 г. ще стартира изграждането на индустриален парк.

Предстои санирането на две детски градини. Ще бъдат изградени три модерни спортни площадки с нощно осветление. Уличното осветление в града и селата ще бъде оптимизирано. Ще бъде изготвен проект за реконструкция на турската баня в града, която е обявена за паметник на културата и превръщането й в информационно- туристически център.

Предвижда се да бъдат изградени микробиологична лаборатория и модерен център за физиотерапия, който хората да могат да ползват безплатно или след заплащане на минимална сума. Община Свиленград ще бъде сертифицирана по ISO 9001 за интегрирана система за управление на качество, аспекти на околната среда и безопасност на храните. Това ще стане факт до средата на годината.

През месец февруари се очаква да бъде сключен договор с Българската агенция за кредитен рейтинг. От страна на агенцията Община Свиленград ще получи сертификат за финансова стабилност – едно от важните условия, когато се кандидатства за финансиране  от европейските фондове.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button