Хасково

Върнаха дело за хасковско убийство на прокуратурата

Мярка, архивХасковският окръжен съд прекрати производството по делото срещу 66-годишния Анастас Стайков, който бе задържан за убийството на 50-годишния си зет Желю Ванев и го върна на прокуратурата.
 
Съдът иска отстраняване на съществени нарушения на процесуалните правила.
 
Haskovo.info припомня, че убийството стана на 7 април миналата година, когато Стайков се прибрал в дома си на хасковската ул. „Драгоман“, който обитавал с по-голямата си дъщеря Делка и живеещия с нея на семейни начала Желю. При избухналата разпра за парите от пенсията на щерката, Стайков първо ударил Ванев, а след това го пробол смъртоносно с нож в гърба. Двамата мъже често злоупотребявали с алкохола и се карали. Стайков заяви пред съда, който на 9 април го остави в ареста, че съжалява за стореното.
 
Мотивът за връщането на делото на прокуратурата е, че на свидетелката Делка не са били разяснени правата й, протокол за оглед на веществени доказателства не е подписан от едното поемно лица и не е установен пълния кръг на пострадалите, чрез описване на роднините на жертвата.
 
Прокуратура протестира пред пловдивския апелативен съд, който окончателно потвърди решението на Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button