Хасково

Наградиха най-четящите деца в Хасково, Марина е първа със 127 книги

БиблиотекаНай-четящите деца в Хасково бяха наградени днес в детския отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“.

Първа в голямата възрастова група е петокласничката от ПМГ „Боян Петканчин“ Марина Господинова, прочела 127 книги през изминалата година. Тя сподели, че много обича да чете, с книжки е от съвсем малка и още не е решила каква иска да стане като порасне.

БиблиотекаНа второ и трето място също са ученици в пети клас – Гергана Евтимова от СОУ „Паисий Хилендарски“ – 122 книги и Радислав Чобанов от ПМГ – 87 книги.

В малката възрастова група първи е 3-годишният Веселин Лисов, на който родителите са му прочели 274 книжки. Следва 6-годишният Мирослав Жеков – 268 книги и Александър Замов – 85 книги.

Специална награда заслужи петокласничката в ОУ „Шандор Петьофи“ Калина Петрова. Тя й бе връчена за изключително тежките като тематика книги, които е прочела – „Хари Потър“ и „Властелина на пръстените“.

Децата получиха грамоти, книги и безплатен абонамент.

Новозаписалите се деца през миналата година в библиотеката са 1500, посещенията са 25 000, а раздадената литература – 24 000.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button