Хасково

Червен код за Хасковско, реката заля къщи в Динево, има затворени пътища

СнягЧервен код за опасност от валежи и поледица е обявен днес за Хасковска област, съобщават от Националния център по метеорология и хидрология при БАН. Очакваните нови количества валежи са над 65 литра на квадратен метър.

Към 8 часа в Хасково количеството на валежа е 76.7 литра на квадрат. Снежната покривка пък е 14 сантиметра.

СнягВ хасковското село Динево реката е преляла и няколко къщи са наводнени. По информация на общината спасителните групи вече са там и хората са извадени. Пътят към селото е залят, но нивото на водата спада. В Динево това е поне четвърто наводнение през последните години. Дигата там така и не е възстановена изцяло и при всяко повишаване на нивото на реката тя излиза и залива близките къщи. Там предстои спиране на тока заради наводнението. От общината информираха, че без ток е и с. Зорница.

Проблем има в село Корен, където в ниската част има наводнена къща. Четирима души са изведени от нея докато пожарната отводнява. Пътят за село Родопи също е залят.

Сигнали за наводнения е имало тази нощ и от Харманли и Любимец, където е имало мазета и приземни етажи под вода.

СнягОт Областно пътно управление съобщиха, че е залят пътят при ивайловградското с. Славеево към гръцката граница.

Очаква се яз. „Ивайловград“ да започне да прелива през преливника.

За пътищата Хасково – Кърджали и Пловдив – Харманли има ограничение за движение на камионите над 10 т. Тази сутрин е било затруднено и движението към Кърджали в района на с. Мост, където е имало около 15 закъсали коли.

В Маджаровско е затворен пътят Долни Главанак – Малко брягово – Ефрем. Реката край симеоновградското с. Калугерово е преляла, но засега няма щети. Пропаднала е улица в центъра на Стамболово, съобщават от Областна администрация.

Най-много дъжд към 8 часа е паднал в с. Царева поляна – 117 литра на квадрат, Вълче поле и Долно Черковище – 102 литра, Долно Ботево – 101.5 литра на квадрат.

От община Хасково допълниха, че цялата налична техника чисти областния град и това ще продължи през целия ден. Целта е да се изпревари очакваното рязко падане на температурите, което ще затрудни снегопочистването.

Прогнозата е валежите да спрат до довечера.

Сняг  Сняг 
 Сняг  Сняг

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ваня
Ваня
17.01.2016 12:21 12:21

Село Любеново отново е откъснато от света.Защо не пишете?

свидетел-очевидец
свидетел-очевидец
17.01.2016 14:29 14:29

В 6. сутринта беше пълен майтап в града.Основни артери бяха само коловози.Чистят Раковски,но избутания сняг затваря Дунав.Г.Кирков беше само коловози.Целилят Дунав от Раковски до в.Левски беше в коловози.Кръстовището на цигаренета същата работа.Но най-големия майтап беше към 8 ч. на България когато един снегорин чистеше ,а зад него две коли на КОРС се движеха и питайте тези две коли какво правеха.Разбирам една да следи за почистването ,ама две?От колко дни предупреждаваха синоптиците,но тях кой ги е..ва и когато се наспят от фирмата по почистване,тогава тръгват.Г-н Беливанов с най-добри и искрени чувства се обръщам към вас,но кой ще плаща на фирмата по почистване?Пак ние гражданите на Хасково.ДОКОГА?

Атаман
Атаман
17.01.2016 15:36 15:36

През амжика ми че оттатък…

Г-н Поемам Ангажимента
Г-н Поемам Ангажимента
17.01.2016 16:05 16:05

Добре, че времето е меко, като на г-н Поемам Ангажимента …. характера, че иначе…

Атанасов
Атанасов
17.01.2016 20:09 20:09

ЗАЩО СТЕ ТОЛКОВА ЧЕРНОГЛЕДИ КОГА Е БИЛ ТОЛКОВА ЧИСТ ГРАДА ?

чочко
чочко
17.01.2016 21:29 21:29

Атаман си пие кафето циганите от титан празнуват Манго Васил а Бай Добри чака някой друг да почисти града Ей живот здравей здравей с ДЖОБЧЕ пълно с ПАРИЦИ лесно се живей

Back to top button