Регион

Хванаха 160 кила тютюн за наргиле в турски автобус

Тютюн165 кг. ароматизиран тютюн за наргиле намериха при проверка на турски автобус митничалите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При пристигането на пункта всички пътниците от рейса и двамата шофьори са заявили, че нямат нищо за деклариране. По метода „анализ на риска“ митническите служители са селектирали автобуса за щателна проверка. В хода на проверката се установява, че в товарното помещение има немаркиран багаж – пет сака, пълни със общо 165 кг. ароматизиран тютюн за наргиле, разпределен в потребителски опаковки от по 1 кг.

Акцизната стока с пазарна стойност 39 723 лв. е задържана. Стойността на дължимия акциз е 25 080 лева.

Единият от шофьорите на автобуса, турски гражданин, е задържан. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница „Бургас“.

Въпреки лошите метеорологични условия, „Капитан Андреево“ работи при засилен митнически контрол и оптимално натоварване, допълниха от митническия пункт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button