Хасково

Натъпкаха хиляди цигари в кухините на турски бус

Цигари44 000 контрабандни цигари откриха в кухини на микробус митническите служители на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Цигарите са открити в пътуващ от Турция за България микробус „Мерцедес Бенц“ с турска  регистрация. В буса са пътували двама турски граждани – шофьорът и негова спътница.

Поради съмнение за наличие на акцизни стоки, микробусът е селектиран за пролъчване с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка, митническите служители установяват, че естествените кухини на колата са уплътнени с цигари без бандерол. От кухините на лявата и дясна страница митническите служители са извадили общо 2200 кутии, всички с марката ММ, собственост на шофьора.

Цигарите и превозното средство, послужило за внасяне и укриване на акцизни стоки, са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

Само за последните три денонощия и независимо от усложнената зимна обстановка, митническите служители  от мобилна митническа група и служители на „Капитан Андреево“ са задържали общо 162 060 безакцизни цигари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button