Хасково

Намаляват дирекциите в кметството, закриват „Агропрогрес“

ИлюстрацияБроят на дирекциите в община Хасково да се намали от 9 на 7 предлага в докладна за сесията на 29 януари кметът Добри Беливанов.

Това се постига с обединяване на досегашни дирекции без да се съкращава числеността на общинската администрация от 257 служители.

В общата администрация дирекциите са две: „Администрация и правно-нормативно обслужване“ и „Финансово-счетоводни дейности и бюджет“. В специализираната администрация се създава нова дирекция „Европейски и национални програми и екология“ и „Хуманитарни дейности и обслужване на населението“, която обединява дейностите на досега съществуващите „Образование, култура, младежки дейности, спорт, здравеопазване и социални дейности“ и ГРАОН. Създава се дирекция „Икономика и стопански дейности и управление на общинската собственост“. В областта на устройство на територията и строителството се предвижда създаването на една дирекция, която да обединява всички тези дейности, а именно: „Архитектура, градоустройство, строителство и инвестиции“.

В докладната е записано, че основание за промените е подобряване на организацията  и ефективността на работата на дирекциите.

Друго предложение на Беливанов е прекратяване на дейността на „Агропрогрес – Хасково“ ЕООД, която е сздадена с решение на общинския съвет от 26 април 2013 г. Финансовите задължения на фирмата към края на миналата година са за над 152 000 лв. към доставчици, неизплатени заплати и др.

Срокът на ликвидацията е 6 месеца, а ликвидатор ще е Величко Янков.

С още две докладни кметът предлага мястото пред търговски комплекс „Веспрем“ да се именува като площад под същото име. Заради множество постъпили запитвания в общината и искания за издаване на удостоверение за актуален адрес в кв. „Република“ там се налага да бъдат именувани две улици – „Могила“ и „Калето“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button