Хасково

Разбиха престъпна група, занимавала се с трафик на оръжие и наркотици

ОръжиеОрганизирана престъпна група е разбита при спецоперация на служители на ГДБОП под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщават от МВР.

Сред задържаните 11 души има арести и претърсвания в Свиленград. Операцията е проведена на 19 януари.

При обиск у единия от задържаните в Свиленград са иззети 3 таблетки със съмнение за наркотично съдържание и 6 бойни патрона.

От гараж в столичен квартал, пригоден в работилница за изработване на детайли за различен вид огнестрелни оръжия, са открити 4 пистолета различна марка, един от които преработен, а друг – на части, револвер, четири пушки, 7 пълнителя за пистолет, заготовка за заглушител, 4 кутии с различен по вид боеприпаси – 16 патрона за автомат „Калашников“ и 9 18-милимитрови патрона. Иззети са още 2 кутии с барут, огнеопорен шнур, запалка за граната, 4 капсул детонатора, 11 цеви, 3 пълнителя за автоматично оръжие тип „Узи“. До помещението, в автомобил, управляван от единия от задържаните, спецполицаите открили цеви, спусъци и пружини за пистолети. В друг автомобил, с чужда регистрация, намерили два пистолета „Астра“ с прилежащите към тях пълнители, без муниции.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем от задържаните, а мярката им за задържане е удължена до 72 часа. Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на разкритата група продължава.

Главен комисар Георги Костов заяви, че групата е действала на територията на областите София, Хасково и Пловдив, като са изнасяли българско оръжие към Турция. Единият от задържаните е турски гражданин.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button