Хасково

Изхарчили сме с 19% повече ток в последната мразовита седмица

ИлюстрацияС 19.2% повишено потребление на ток в Югоизточна България след значителното застудяване и минусови температури през последнaта седмица, отчитат от EVN България.

За периода от 18 до 24 януари включително клиентите на Енергото са консумирали общо 251 698 мегаватчаса електроенергия. Тази стойност е значително повече спрямо потреблението от същия период на 2015 г., когато са консумирани 211 193 мегаватчаса.

По-голяма разлика е отчетена и във върховите товари по електроразпределителната мрежа. Най-високият товар за посочения период е отчетен на 20 януари и е бил 1878 мегавата. За сравнение – през този период на 2015 г., най-високият товар е бил 1674 мегавата, регистриран на 18 януари 2015 г.

Консумацията на електроенергия за периода от 18 до 24 януари включително е по-голяма с над 18,6% и спрямо потреблението седмица по-рано, когато клиентите са потребили 212 196 мегаватчаса.

Консумираната енергия от последната седмица ще се заплаща през февруари. Дружеството напомня, че от от 27 януари на каса ще се заплащат сметките, в които е включено потреблението по време на коледните и новогодишни празници.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button