Хасково

Само една нова специалност в региона, готвят компютърни графици в Димитровград

ПриемСамо една чисто нова специалност ще има в училищата в Хасковска област. Това стана ясно при приемането на държавния план-прием за новата учебна година в областна администрация.

Димитровградската Професионална гимназия „Асен Златаров“ ще обяви прием след 7 клас за специалност „Компютърна графика“. Реализацията тук би могла да бъде в издателската дейност, рекламни къщи, студиа за предпечатна подготовка, за видеопродукция и кинопродукция, анимация, видеоефекти и др.

ПриемНачалникът на Регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов заяви, че община Димитровград се очаква да получи бивше военно поделение от министерството на отбраната, където да се изгради филмово студио. Готовност за такава инвестиция обяви холивудският продуцент Дейвид Варод при последното си посещение в Димитровград. Очакванията са завършващите новата паралелка да се реализират в това студио.

Хасковската ФСГ „Атанас Буров“ ще обяви прием след 8 клас за „Електронна търговия“, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ – „Брокер на недвижими имоти“, Автото – „Мехатроника“, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ – „Отоплителна техника“, ПГЛП „Райна Княгиня“ – „Моден дизайн“.

От РИО предупредиха, че сега седмокласниците са със 110 по-малко от миналата учебна година и сега са 1818. 93 по-малко пък са осмокласниците, които сега са 939, като очакванията са да има 3-4 паралелки по-малко след 8 клас.

План-приемът трябва да бъде одобрен от МОН.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button