Хасково

Радиоуправляем самолет се заби в дърво в двора на хасковско училище

ДемонстрацияМалко след 13 часа днес радиоуправляем самолет се заби в дърво в двора на хасковското СОУ „Васил Левски“.

Пред учениците се провеждаше демонстрация на полет с такъв самолет от Димитър Филев. Секунди след като се отдели от земята, самолетчето се заби в дървото. Това предизвика голяма еуфория у децата, които започнаха да го снимат с телефоните си.

ДемонстрацияТова продължи около 20 минути до пристигането на стълбата, с която самолетът бе свален от дървото под аплодисментите на учениците.

Днешната изява в „Левски“ бе по инициатива на Младежкия център. Новият директор Жанета Матанова заяви, че центърът иска да възроди клубът по авиомоделизъм. Той е съществувал до 1989 г. За целта бе поканен и доайенът на този спорт Димитър Филев.

Филев обясни, че демонстрацията не е сполучила, защото дворът на училището е малък за да се осъществи нормален полет. Следващата обаче ще е на по-широко място.

Филев каза, че действащи големи клубове по авиомоделизъм има в София, Стара Загора, Търговище, Казанлък и Шумен, където често се провеждат състезания.

 Демонстрация  Демонстрация

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
стар фашага
стар фашага
26.01.2016 15:37 15:37

Е самалета е бил руски за това се е рацбил Виж ако беше ХАМЕРИКНСКИ –––

По стар фашага
По стар фашага
26.01.2016 16:52 16:52

Е самолета е бил американски и се е разбил на майка ти в кокошарника. А ти американско подлого какво разбираш от самолети.?

коко
коко
26.01.2016 17:07 17:07

Разбирам бе брато Ако беше хамерикански по лесно щяхме да ги стигнем хамериканците

Back to top button