Хасково

В студените нощи бездомниците оцеляват в болницата, няма кризисен център

СпешноСпешните отделения в градовете без кризисни центрове се оказват единственото спасение за бездомниците в минусовите температури.

Вече пети ден коридорите на Спешното отделение в Хасково са единствения дом на Антония. Тя е на 65 и е от Първомай. Не се погаждала със зет си обаче и от две години е на улицата. Препитавала с продажба на домакински гъбички по пазарите. Последните вечери я карали с линейка тук.

СпешноТова не е единственият подобен случай. От болницата не гонят премръзналите, но казват, че няма как да ги приютят за постоянно. Затова и търсят помощ от Социално подпомагане. От там обаче не могат да предложат много варианти, защото в Хасково кризисен център няма.

Днес социалните работници предложиха на Антония да я настанят в Дома за стари хора. Тя обаче се притеснява, че няма да оцелее там. Все пак след кратки преговори се съгласи.

Оказа се обаче, че и това няма как да стане веднага, защото при престоя на Антония на гарата в Димитровград й е изчезнала личната карта. Докато социалните уредят издаването на нова, временно 65-годишната жена остава в болницата.

От община Хасково обясниха, че е предвидено изграждане на центрове за временно настаняване в Димитровград и Стамболово, но не е изключено и в Хасково да бъде отворен такъв. Кога ще може да се случи това обаче не е ясно, тъй като няма осигурено финансиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button