Хасково

Удариха контрабанда на цигари за 2 млн. лв. на „Капитан Петко войвода“

КонтрабандаНад 5 млн. къса контрабандни цигари откриха в автоцистерна митнически служители на ГКПП „Капитан Петко войвода“, съобщава от Агенция „Митници“.

На 26 януари на на пункта е извършена проверка на автоцистерна, управлявана от българския гражданин Петър Х. на влизане в страната от Гърция. При сканирането на автомобила с рентген митничарите са установили несъответствие с декларирания товар – въглероден диоксид, както и наличие на правоъгълни пакети, наподобяващи стекове с цигари.

При извършената допълнително щателна проверка е установено, че в задния край на автоцистерната, зад кутия с измервателните уреди и изводите за зареждане и разтоварване, има скрита врата, която е вход към резервоара  на автоцистерната. След отваряне на вратата е установено, че в празния резервоар има тютюневи изделия. Цигарите са от марките „Cooper“ и R.G.D на стойност 1 907 925 лв.

Водачът на автомобила е задържан  от прокурора за 72 часа и е привлечен като обвиняем за пренасянето на изключително голямото количество цигари.

Разследването се провежда под наблюдението на хасковската прокуратура от разследващ митнически инспектор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button