Регион

Приеха 33.8 млн. бюджет на Димитровград, Стефан Димитров се закле като съветник

Сесия

Стефан Димитров

Бюджетът на община Димитровград за 2016 г. бе приет на днешната сесия на общинския съвет.

Неговата рамка е 33 867 706 лв. по приходната и разходна част, като с най-голям дял в структурата на разходите са за образование – 37.77% от бюджета, благоустрояване – над 8.5 млн. лв. и здравеопазване и социални дейности – над 2.6 млн. лв. Предвидените капиталови разходи са над 3.5 млн. лв., като 1.5 млн. лв. от тях са собствените средства на общината.

Съветниците приеха общината да поиска от министерството на отбраната сградите от бившето поделение на „Габера“. Има индикации, че те ще бъдат дадени на общината. Идеята е там да се разположи филмово студио, като инвестицията обяви при последната си визата в Димитровград холивудският продуцент Дейвид Варод.

След няколкомесечна съдебна сага пък бившият председател на местния парламент Стефан Димитров от Коалиция „Да за Димитровград“ положи клетва като съветник. Haskovo.info припомня, че той отсъстваше на първата сесия след изборите, бе заличен от ОИК, но впоследствие мотивите за отсъствието му бяха уважени от съда.

Юристът Юлиян Семерджиев от БДЦ бе избран за заместник-председател на общинския съвет. Номинацията му направи председателят на местния парламент Гергана Кръстева.

Сред приетите днес решения бе и това за отпускането на еднократна финансова помощ на четирима нуждаещи се от общината. Те ще получат по 420 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
химик
химик
29.01.2016 10:00 10:00

Тоя Стефан Димитров няма ли да преяде най-после с политика, власт и пари! Нагъл тип! Еййййййййййййй!Селяндур!

химик
химик
29.01.2016 10:02 10:02

Сфефчоооооо, ДПС-то , твоите задкулисни братя изчезват от политическото пространство! Какво ще правиш после! При кой ще ходиш в София , на „Стамболийски“ 45 централата на ДПС имам предвид?!?!?! И братята ти масони, как ще ти помагат после, не е много ясно. Алчен си!

Back to top button