Регион

Златни накити за 67 бона хванаха на „Капитан Андреево“

ЗлатоЗлатни накити за 66 906 лв. откриха и задържаха митничарите на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Ценностите са били пренасяни от румънска гражданка, влизаща в страната от Турция. Дамата пътувала в лек автомобил, управляван от румънски гражданин. Превозното средство е селектирано за щателна проверка. Пред митническите служители шофьорът и неговата спътница заявили, че нямат нищо за деклариране. Въпреки това при последвалия личен преглед на дамата се установява, че в дамската чанта, джобовете на якето и панталоните й са укрити четири найлонови пакета, обвити в кафяво тиксо, пълни със златни изделия. Освен това по шията на румънката на два синджира са открити закачени още множество синджири от жълт метал.

Митничарите са открили общо 578 златни бижута, сред които 117 медальони, 112 златни пръстени, 56 гривни, 140 синджири и 153 обеци. Направената експертиза от вещо лице е установила, че златните бижута са с общо тегло 1.239 кг. и са от висока бижутерска проба, на стойност 66 906 лв. Златните бижута и румънската гражданка са задържани. Задържан е и лекият автомобил, послужил за извършване на нарушението.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница „Бургас“.

Това е втори случай на задържани контрабандни бижута от митничарите на „Капитан Андреево“ през последните дни. Ден по-рано са иззети 4.194 кг. сребърни накити отново от румънска гражданка, пътуваща в лек автомобил от Турция през България за Румъния. Митническите служители извършват личен преглед на дамата и откриват във вътрешните джобове на якето и чантата 7 пакета с общо 2634 сребърни синджири, гривни, брошки, пръстени, медальони и обеци.

На нарушителката е съставен акт за нарушение на Валутния закон и ще и бъде наложена глоба от 1000 до 3000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button