Хасково

Мартеници до 6 лв. на базара в центъра на Хасково

БазарБазарът на мартеници отвори тази сутрин в центъра на Хасково.

4-5 от дървените къщички вече предлагат символите на пролетта на цени от 10 ст. до 6 лв. Очакванията са отново хит да Базарбъдат червено-белите гривнички с избродирани на тях имена. Има и много китайска стока с анимационни герои и други играчки.

Търговци предлагат и ръчно изработени мартеници, които са малко по-скъпи в зависимост от размера – от 3 до 6 лв.

Дървените къщички са 20, като до края на седмицата най-вероятно ще бъдат опънати и няколко шатри, където отново ще се продават мартеници.

Както Haskovo.info писа от петък мартеници се продават и на димитровградския Неделен пазар.

Базар   Базар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
сръчко
сръчко
01.02.2016 12:02 12:02

Няма причина мартениците да са на такава цена. Колкото и да са големи , колкото и да са красиви.Традицията е да се вързват за здраве бяр(л и червен конец, а не разни измишльотини, в много случаи кичозни и нямащи нищо общо с традиционната мартеница. Има обаче и много хубави мартеници на много достъпни цени, които са правени от жени с плетачески възможности. Но колко са те, след като много от мартениците са произведени в Китай, където едва ил знаят какво означава мартеницата.Затова да се активизират децата и учениците и да си направят сами мартениците за близките им хора и приятелите. Още повече ще им се зарадват защото ще се знае , че този, който я дарява прави това от сърце и е вложил цялата си обич към даден човек , когато е изработвал мартеничката му.

Back to top button