Хасково

2579 дариха кръв в Хасково за година, 282 го направиха безвъзмездно

Акция2579 са кръводарителите през 2015 г., отчетоха от отделението по трансфузионна хематология при МБАЛ-Хасково.

Това прави с 250 повече от предходната година.

От всички кръводарители през годината обаче 282 или 11% са го направили безвъзмездно. Тази бройка се запазва през последните години. Всички останали кръводарители са близки и родственици на пациенти.

От отделението съобщиха за Haskovo.info, че поддържат резерв от всички кръвни групи, а при необходимост кръвните центрове в страната си съдействат. Отрицателните кръвни групи по принцип са по-редки.

През миналата година са проведени 6 акции с подвижни екипи, в които са се включили 58 кръводарители. Повечето от тях са от Димитровград.

Вчера акция по кръводаряване се проведе в Симеоновград. Инициативата се провежда за пета поредна година и се организира от ГЕРБ. 8 човека дариха кръв, като не всички са членове на партията, но изразиха подкрепата си към жеста на човечност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button