Хасково

Измамиха пенсионер с 2 бона за вентилатори, арестуваха крадец след преследване

Илюстрация83-годишен димитровградчанин пострада при телефонна измама, съобщават от пресслужбата на полицията.

Вчера около 16 часа в полицейското управление в Димитровград е получен сигнал от потърпевшият, че в 9:30 часа на домашния му телефон позвънил мъж, представил се за негов племенник. Мнимият роднина помолил за 2000 лв., като обяснил, че са капаро за вентилатори. Старецът предал исканата сума на непознат млад мъж пред блока си на бул. „Димитър Благоев“ в града. след като усетил, че е измамен сигнализирал в полицията. Образувано е досъдебно производство.

Стар познайник на полицията е задържан в момент на кражба. Тази сутрин в 2:25 часа в хасковското управление е получен сигнал от собственик на снекбар, намиращ се на улица „Узунджово“ в областния град, че е разбита входната му врата. На място е изпратен автопатрул, който забелязал, че от вторият етаж на източният край на заведението скача лице и побягва в посока бул. „Съединение“. След кратко преследване, униформените полицаи задържат на автогарата 47-годишният извършител. От огледа е установено, че от чекмедже в заведението са откраднати около 500 лв. на банкноти и неустановена сума на монети.

При личния обиск са намерени значителна сума пари и инструменти за взломяване – шанги, отвертки, фенер, кози крак, клещи. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пижо
Пижо
04.02.2016 18:53 18:53

Ей, още ли има хора да се връзват на тези телефонни измами. Ама дебели глави са тези пенсионери, не гледат ли новини, не чуват ли за предупрежденията, да не се подвеждат на такива обажданията.

Back to top button