Хасково

Майки алармират за напукана тераса на хасковска детска градина

ГрадинаМайки на деца от хасковската ОДЗ 3 сграда „Незабравка“ на ул. „Добруджа“ алармираха пред Haskovo.info за напукана тераса в градината.

ГрадинаПукнатината е точно над един от входовете, където ежедневно минават десетки деца и родители. Хората се притесняват, че терасата може да рухне. Някои от тях дори вече прекарват децата си по заобиколни пътища.

Директорът на градината Галя Милкова заяви пред Haskovo.info, че е запозната с проблема и многократно е изпращала становища и докладни до общината. Вече са идвали конструктори, които заявили, че терасата не е толкова опасна.

ГрадинаВъпреки това притесненията на родителите остават. За това от ръководството на ОДЗ-то продължават да настояват градината да бъде включена в проект, по който да получи финансиране. Ако нещата се забавят директорът Милкова е готова да направи количествено-стойностна сметка за изграждането на подпорни колони на терасата. Изчисленията пък показват, че цялостният ремонт на терасата ще струва около 15 000 лв.

Кметът Добри Беливанов заяви пред Haskovo.info, че още днес ще препрати сигнала на Архитектурата, които да направят проверка и ако трябва терасата да бъде подсилена.

В градината има 6 групи със 168 деца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
3
3
17.02.2016 14:41 14:41

Време е да сменят и дограмата на групите в сграда Незабравка

минаващ_под_терасата_всеки_ден
минаващ_под_терасата_всеки_ден
18.02.2016 10:03 10:03

Терасата може и да е здрава в действителност, но дали тези които са казали че е здрава, биха минавали с децата си всеки ден под тази тераса. То да не е само пукнатината. От терасата пада мазилка и не тази, която се вижда на снимките, а мазилката от долния край на терасата. Но докато не падне на главата на някой, който взема решения за ремонта, файда няма да има. Но на тия дето вземат решения, градината е изрядна. Нека репортерите минат и направят снимки на външния вид и площадките на градината зад общината и на тази градина.

Панева
Панева
18.02.2016 11:04 11:04

Директорката пуснала ли е докладна до общината? Ако не – ЗАЩО? Ако да – искаме входящия номер!

минаващ_под_терасата_всеки_ден
минаващ_под_терасата_всеки_ден
18.02.2016 11:44 11:44

Доколкото мога да чета, в новината пише – многократно е изпращала докладни и становища, ама знае ли се, дали се знае. То божа работа. цар и господар спорят и накрая кой опира пешкира?

Back to top button