Хасково

Внучката на Петканчин учреди клуб на предприемача в ПМГ, пуснаха и дрон

ПМГКлуб на младия предприемач откриха в хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“.

ПМГСред официалните гости на събитието бе Вера Петканчин, внучка на патрона на гимназията и директор на оперативни дейности на Джуниър ачийвмънт в България.

На събитието присъстваха много гимназисти, основно от Математическата и ГПЧЕ „Асен Златаров“.

ПМГВ началото пред гимназията бе пуснат дрон, а директорът Тодорка Милева приветства гостите и заяви, че се надява от новия клуб да излязат много изследователи.

За учредяването на Startup Club Хасково пристигна и завършилият с отличие гимназията Радослав Делчев, който е сред младите български предприемачи, разработил интернет платформа с изкуствен интелект за търсене и набиране на работници.

ПМГДелчев има студио за реклами и видеоклипове, като работи и върху бизнес списание, ориентирано към дамите. Той предупреди младежите, че предприемачеството никога не е лесно, като те трябва да са готови за провалите, след които да се изправят, следвайки големите си мечти.

Вера Петканчин съобщи, че нейната организация изгражда Startup Hambar в София тех парк. Тя покани хасковските гимназисти там, където могат да се срещнат с ментори и да преминат обучение, с което да се научат как да създават продукти, които клиентите да искат да купят. Примерът бе с ученици от Велинград, създали сами покритие за смартфони, с което се ограничава тяхното вредно излъчване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button