Хасково

Хасковската полиция първа по разкриваемост и жандармерията гони автокрадците

Брифинг400 престъпления повече са разкрити през миналата година в Хасковска област в сравнение с 2014-а, обяви на брифинг главният секретар на МВР Георги Костов, който даде отлична оценка на ОДМВР-Хасково след представянето на отчета.

По този показател хасковската полиция е на първо място в страната, похвали Костов директорът на ОДМВР Ангел Цанков. От близо 3000 престъпления през годината хасковските криминалисти са разкрили 53% от тях или 1605. За сравнение през предходната година разкриваемостта е била 40.4% при приблизително същия брой престъпления. В същото време хасковската полиция е една от най-натоварените в страната.

Костов призна, че не само за Хасково, но и за цялата страна е най-ниска разкриваемостта при кражбите на коли. В последно време преобладавали кражбите на луксозни автомобили. В тази връзка от края на миналата година срещу автокрадците в Хасково и Димитровград действат и екипи на жандармерията.

Във връзка с реформата Цанков каза, че повече униформени полицаи ще бъдат освободени от административни задачи и ангажирани с охранителна дейност.

На журналистически въпрос как МВР ще се справи с нарастващото напрежение по гръцката граница във връзка с блокадата Костов заяви, че министерството няма да допусне саморазправа на отделни групи с антагонистични настроения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бай лозан --бивш мвр тарзан
бай лозан --бивш мвр тарзан
19.02.2016 16:10 16:10

Тия двамат дали си вярват като говорятТе живеят в един свят наречен ФЕНТАЗИ МВР служителите бяха уважавани само по времето на СОЦА След 1989 г ДЕМОКРАТИТЕ направиха всичко възможно да разбият мвр системата и УНИЖАТ служителите и го направихаПрез това време се изредиха за министри личности от кол и въже нямащи си хабер от същноста на системата като върха бяха и са Й Соколов ЕМ Йорданов и сегашната БЪЧВАРОВА

Гост
Гост
19.02.2016 18:21 18:21

МВР пикчърс представя, Ангел Цанков в ролята на дон Анчелито, как разследваме икономически престъпления, докато Величко Минев и Делян Добрев със кирки усояват обществени поръчки а шефа на полицията си похапва баница.
http://sakarnews.info/simeonovgrad-zapochna-sbadvaneto-na-edna-svoya-mechta/

ХАХАХА
ХАХАХА
19.02.2016 23:02 23:02

ПАК НИ ПРАВЯТ НА БЪЛЪЦИ – ПЪК И СИ ВЯРВАТ

ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
20.02.2016 9:31 9:31

До бай Лозан,целта на занятието беше това,да се ебе майката на системата за да не работи,да се ебе майката на държавата за да я няма и т.н… Но ще дойде ВИДОВ ден …

бай лозан
бай лозан
20.02.2016 21:55 21:55

Чул те Господ колега

Back to top button