Хасково

Право, медицина и компютри най-желани от хасковските абитуриенти

ЗаписванеПравото, медицината и софтуерното инженерство са сред най-предпочитаните специалности от хасковските абитуриенти и тази година, съобщи за Haskovo.info шефката на Центъра за кандидат-студентска подготовка и информация в читалище „Заря“ Димитрия Ночева.

От вчера започна подаването на документите за предварителните изпити в повечето родни университети. До днешния следобед през центъра преминаха 50 младежи. Повечето от тях ще държат изпити през март в УНСС, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Техническия университет в София.

ЗаписванеСред тях са абитуриентите от ПМГ „Боян Петканчин“ Валентин Добрев и Каринна Бурева. Те кандидатстват софтуерно инженерство и компютърни науки в Софийския и Техническия. Само за предварителните изпити ще платят по над 120 лв.

Документи подадоха димитровградчанките Силвия Георгиева и Елица Димитрова, които са семейни с деца, работят и искат да следват икономика в хасковския център на УНСС.

Ночева посочи, че кандидат-студентите от Хасково ще държат най-много изпити по математика, български, биология, химия и история.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Азък
Азък
23.02.2016 22:15 22:15

Азък за народа. Като виждам как младите „учат“ и „ходят на училище“, да ме страх да ида на лекар, при адвокат или при компютържия. Тия науки не се учат в кафенетата и по фейс бук – за тия професии трябва яко учене и акъл. Какво си мислят младите – ще се набутам в такава специалност, наште ще ми плащат каквото трябва, пък после още 5 до 10 години ще обикалям по кафенета, докато ми предложат работа със стартова заплата минимум 2000 лв и социални придобивки. Ей за това няма да се оправи тая държава!

Хасковляк
Хасковляк
23.02.2016 22:29 22:29

Не са виновни децата, виновна е системата. Щом системата допуска и толерира една никаква „педагожка“ и превозвачка да бъде директор на училище, какво друго да кажем. Да не говорим, че госпожата е напълно неуравновесена, истерична, зла като оса, тъпа като галош, двулична, мазна и свръх амбициозна! Я сега си представете в училище като това каква е работната атмосфера и климата – как работят учителите, дали си обичат работа, помнят ли какво е вдъхновение и дреме ли им какво научават децата, или просто всеки ден е борба за оцеляване в опит да се угоди на тираничната директорка!

Back to top button