Хасково

Нов скандал със сеч, хасковлии пускат подписка и жалба до кмета

СкандалНов скандал избухна в Хасково с извършваната от общинското предприятие „Екопрогрес“ сеч в областния град.

СкандалТози път напрежението ескалира между блокове на кръстовището на улиците „Дунав“ и „Георги Кирков“. Едното крило на П-образния блок е било ведомствено на „Млада гвардия“, а другото – на полицията.

„Полицейското“ крило пуснало молба до общината да разчистят зелената площ зад блока. Вчера от „Екопрогрес“ изпратили хора и техника и разчистили. Според живеещите в крилото на „Млада гвардия“, където са 4 входа, при акцията освен храсти са омахани и половината от плодните дръвчета зад блока – сливи, праскови и смокиня.

„Екопрогрес“ нямат право на своя глава да режат дървета. Аз съм работил в Архитектурата и знам много добре разпоредбите. Въпреки това те приеха 7-годишните дръвчета за храсти и ги отрязаха. Разчистването е заради желанието на полицаите да си разширят паркинга, който им идва тесен. И нашият е малък, но искаме отзад детска площадка. Всичко наоколо е само коли и малките няма къде да си играят, заяви пред Haskovo.info Живко Добрев.

СкандалМъжът вече е написал жалба до кмета Добри Беливанов с приложен снимков материал от акцията на „Екопрогрес“ и рязането на дръвчетата. Днес той пусна и подписка по входовете, като желанието на хората не е за паркинг, а за детска площадка.

Управителят на „Екопрогрес“ Диан Петков заяви пред Haskovo.info, че вчерашното разчистване на междублоковото пространство е било по заявка на живеещите там. Той посочи, че предприятието не е сякло дървета, а само храсти.

Haskovo.info припомня, че подобен скандал се разрази в началото на миналата седмица. Тогава „Екопрогрес“ отново бе повикан за кастрене на дървета от живеещите в една от пресечките на ул. „Ангел войвода“. Тогава един от работниците отряза висока акация, което доведе до половинчасов скандал между живеещите там и работниците на общинското предприятие.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
24.02.2016 18:23 18:23

Деян Петков започва работата си с лъжи, съвременен андрешко с лъжи и рушветище управлява по герберски

Живущ в МЛАДОГВАРДЕЙСКИЯ БЛОК,
Живущ в МЛАДОГВАРДЕЙСКИЯ БЛОК,
24.02.2016 20:18 20:18

Кой му се връзва на тоя АЛКОХОЛИК той не изтрезнява,тука бил там бил,беше при Златко Марчев,на 100% пака е бил пиян.И още нещо по адрес този лумпен живее на ул.Г.Кирков.По местодомуване какво търси там отзад.Попитайте работниците отк ЕКОПРОГРЕС колко самосвала с боклук изхвърлиха,този простак да си заплати к*рсовете на а-ла и на работниците…Пиянде с пиянде…

Екс ченге
Екс ченге
24.02.2016 20:24 20:24

Тоя за какви овошки,за какви дръвчета говори?Колко дръвчета е сял там този …Да благодари че това се рзчисити светна,това беше чиста джунгла.А миналото лято на паркинга на двата вътрешни входо бяха убити три змии,така че много да не знае…

Реалист
Реалист
25.02.2016 9:22 9:22

На двеста метра отдоло под блока се намира голям парк,където при добро желание има прекрасно място за игра на децата.Срещу входовете на ул.Г.Кирков на сто метра от тях има детска площадка на която си играят децата.През една пресечка до бул.Г.С.Раковски пакима детска площадка та какъв чеп иска тоя пияндурник и аз съм го виждал посред бял ден да върви и да залита по тротоарите.
Та нека бъдем реалисти,а не да се връзваме на …
П.П.Работниците от ЕКОПРОГРЕС си вършат много съзнателно работата
та хвърлените боклуци отгоре си бяха направо за рекордите на гинес,всякакви боклуци презервативи и какво ли нещеш…

Един
Един
25.02.2016 9:38 9:38

Деянчо,най напред,много тенденциозен материал изнесен едностранчиво.Къде е мнението на другата страна?Снимките са при почистен вид,а къде са снимките преди това,аз съм минавал от там преди наистина беше ЗМИЯРНИК.сега ще го проверя пак и ще коментирам.
Препоръчително Деянчо не конфронтирай хората,най малкото не е прилично… а иначе с поп и с полицай човек не бива да се заяжда…

Анонимен
Анонимен
26.02.2016 10:07 10:07

Деянчо,ела сега но ти направи снимки на този терен и помести материалче за случая.Иначе се излагаш и падаш в очите на хората…

Анонимен
Анонимен
26.02.2016 11:15 11:15

До последните два коментара, които вероятно са от един и същ индивид: Не се обръщайте фамилиарно към журналистите, които си вършат работата. Било им е сигнализирано, те са отразили случая. Вие какво искате – да тръгнат от врата на врата да питат всеки за мнението му и да го напишат ли?! Не виждам нищо едностранчиво в тази публикация – някой се оплаква – представено е оплакването, както и причината да се стигне до тук. обяснено е кой каква позиция има. Това е достатъчно. Колкото до това кой се излага – определено не са хората, които са си свършили работата, а подобни индивиди като писалия последните два коментара.

Back to top button