Хасково

Професори по история: България е пренаситена с прависти, има и други специалности

СрещаКандидатстудентите по история да не учат на изуст чужди разработки, защото това се хваща от проверяващите, посъветва хасковските абитуриенти проф. Искра Баева от Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

СрещаТя посочи, че проверяващите винаги хващат клишетата и ако усетят, че няма самостоятелно мислене в темата, това сваля оценката. Отделно трябва да има увод, изложение и заключение. Липсата на някой от компонентите сваля оценката с половин единица. Друг съвет към абитуриентите бе да отделят половин час на изпита за да си направят план на работата, който след това да следват при писането на темата.

СрещаПроф. Баева и сега очаква голяма част от явилите се на изпита по история да се целят към правото. Тя посъветва младежите да не правят драми ако не ги приемат точно там, защото в България има пренасищане от прависти и реализацията става все по-трудна.

И тази година местата във ВУЗ-овете ще са повече от кандидатстудентите и при положителна оценка всеки ще е приет в някоя от специалностите.

СрещаПрофесорите посъветваха кандидатстудентите внимателно да си изберат специалността за да са доволни от бъдещата си професия.

След срещата с кандидатстудентите, която се организира вече повече от 30 г. от Историческо дружество „Клокотница“-Хасково с председател Ангел Попов, се проведе научна конференция. Темата бе „140 г. Априлско въстание“ с участници: проф. Иван Стоянов, акад. Васил Гюзелев, проф. Искра Баева, проф. Евгения Калинова, проф. Димитър Саздов, доц. Румяна Комсалова.

Организатори на събитието са: Община Хасково, регионално историческо дружество „Клокотница“, Регионален исторически музей, читалище „Заря“, държавна агенция „Архиви“, Регионален инспекторат по образованието.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мирослав Христов
Мирослав Христов
02.03.2016 20:16 20:16

Попов е номер 1 !!! Едно време в езиковата нямаше равен ! Поклон,учителю !

бивш студент
бивш студент
03.03.2016 13:57 13:57

Преди 1989 г се изтрепвахме да учим и трудно се ставаше студент сега местата за прием били повече от какдидатите Ужас и после се питаме защо има толкова много говеда в държавата

Back to top button