Хасково

Признание за хасковска балерина и от Калининград

КалининградШампионката от хасковския балет „Рона“ Ивет Иванова получи поредното си признание.

Грацията на хореографа Милена Налбантова бе обявена за лауреат първа степен на Международния фестивал-конкурс на танцовото изкуство „Азбука движений“.

Проявата се организиран със съдействието на министерството на културата на Калининградска област.

КалининградОсвен това Ивет заслужи и приза „Откритие на фестивала“ и грабна специалната награда на организатора – покана за участие на Международния фестивал „Кубок Карелии – 2017“ с пълно финансово обезпечаване. Тя впечатли журито с осем солови изпълнения. Досега талантливата балерина има над 170 медала.

Хасковската балерина бе единствената наша участничка на фестивала, като с нея бе и Милена Налбантова. Тя съобщи за Haskovo.info, че от Калининград предлагат засилване на връзките с Хасково. Руснаците са готови наши формации да гостуват там, както на обмен между училищата. Налбантова сподели, че условията в Калининград са отлични.

Налбантова се среща с танцьори и техни родители от Калининград преди година във Виена. Те харесват стила й на работа, през август гостуват на балетната академия в Банско и от тогава хасковлийката им поставя хореографии. Двете страни се срещнаха отново в Полша. Сега Милена също ги подготви за участието на домашния фестивал.

Тамошният балет отваря нова зала, като Налбантова ще продължи заниманията си с руснаците с помощта на видеомост.
Очакванията са балетът от Калининград да гостува на фестивала „Вълшебен свят“ в Хасково и отново на Банско.

В края на месеца 7 танцьори от „Рона“ ще участват на Световния танцов трофей в Италия, където хасковския балет гостува успешно за седма година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button