Регион

Оставиха в ареста двама от каналджиите на 32 иракчани

Мигранти, архивСвиленградският районен съд остави в ареста Ангел М. на 24 г. и Димитър А. на 50 г. и двамата от Любимец по обвинение в каналджийство, съобщават от прокуратурата.

Haskovo.info припомня, че на 3 март малко след полунощ в землището на свиленградското с. Маточина бяха задържани 32 лица, от които 16 малолетни, всички граждани на Ирак. Установено е, че на 2 март чужденците били преминали държавната граница от Турция в България, в землището на с. Маточина, водени от петима турски каналджии. Те предали групата иракски граждани на обвиняемите Ангел М. и Димитър А, и се върнали обратно в Турция. Двамата обвиняеми отвели и качили чужденците в леки автомобили, които чакали на асфалтов път край с. Маточина, като целта била иракчаните да влязат във вътрешността на страната.

Шофьорите на автомобилите и иракските граждани бяха задържани от служители на „Гранична полиция“ в землището на с. Маточина. Обвиняемите Ангел и Димитър, които се придвижвали пеша, също били задържани край Маточина.

Районна прокуратура-Свиленград е предявила обвинения и на други пет лица. Те управлявали автомобилите за превозване на мигрантите. Спрямо петимата са били взети мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 1000 лв. до 1800 лв.

Иззети са четири автомобила като веществени доказателства. Иракските граждани са  настанени в център към дирекция „Миграция“ в Любимец. Под ръководството на свиленградската прокуратура продължават активните процесуално-следствени действия по разследването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button