Хасково

Вдъхновени от доброто младежи с къщички за птици в Градската

ПтициДеца и младежи поставиха пет къщички за птици на дървета в Градската градина в Хасково.

ПтициИнициативата под надслов „Дни на доброто и милосърдието“ се организира от общинския съвет по наркотични вещества, Превантивно-информационен център по наркотични вещества и Младежкия център.

Малчуганите изписаха думи-послание на балони, които пуснаха в небето и върху Дърво на доброто, което ще стои във фоайето на Младежкия за да чака много добрини през цялата година.

В акцията освен доброволци при Младежкия се включиха и деца от ОДЗ 3 сграда „Незабравка“ и ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“. Волен Аркумарев от Българското дружество за защита на птиците разказа на децата за ползата от къщички и хранилки. Гости на празника бяха кметът Добри Беливанов и депутатът Делян Добрев.

От детската градина и училището получиха по една къщичка подарък.

Целта на инициативата е да се възпитават основни ценности у децата. Практикуването на добродетели в ежедневието изгражда творчески личности и сплотени общности. Това е най-добрата превенция срещу негативните явления в живота, казват организаторите.

Птици   Птици

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гале, Галеееееееееееееееееееее
Гале, Галеееееееееееееееееееее
07.03.2016 15:24 15:24

Оле мале, Галеееееееееееееееее!!!!

Back to top button